5 tips voor het maken van een mooie armband 🌸

Wil je graag zelf een armband maken maar weet je niet hoe je moet beginnen? Lees dan deze tips! Wij hebben vele jaren ervaring met sieraden maken. Omdat we gek zijn van het sieradenvak geven we je graag tips voor het maken van een mooi sieraad. Houd de blogs van Juuls Jewelry in de gaten, want er komen nog meer tips de komende tijd!

5 tips voor het maken van een mooie armband:

 1. Kies het juiste rijgdraad

  Armband geregen op staaldraad

  Bedenk, voordat je begint, welk rijgdraad je gaat gebruiken. Dit kan elastisch draad zijn of gecoated staaldraad. Elastisch draad gebruik je bij een armbandje dat je zo om je arm schuift, terwijl je staaldraad gebruikt voor een armband met een slotje.

 2. Ook letterkralen zijn mogelijk!

  Gebruik meerdere soorten kralen 
  Kies voor je armband verschillende soorten kralen in verschillende stijlen en materialen. Kies bijvoorbeeld eerst grote kralen, daarnaast wat kleinere kralen. Gebruik ook kralen van verschillende materalen zoals hout, metaal, parels, kunststof of glas. Het gebruik van meerdere soorten kralen maakt je armband spannender en speelser.

 3. Armband met bedels

  Bedels zijn een leuke aanvulling!
  Gebruik voor je armband ook bedels. Dit zijn metalen hangers, die er zijn in zilverkleur of in goudkleur, maar ook in koper of brons. Je hangt de bedel tussen de kralen in, dit geeft de armband meer spice en maakt de armband pittiger. Let wel op dat je niet teveel bedels gebruikt. Less is more!

 4. Armband met suedekoord en zilveren kralen

  Denk ook eens aan leer en koord
  Houd je van een stoere armband, denk dan eens aan het gebruik van leer en suede koord, in combinatie met kralen. Gebruik grote stoere kralen met een groot gat zodat de kraal over het koord geschoven kan worden. Werk het koord af met een veterklem.

 5. Platbektang, kniptang en rondbektang

  Werk je sieraad netjes af
  Als je klaar bent met rijgen, werk je je sieraad netjes af. Gebruik hiervoor deze tangetjes en diverse onderdelen zoals knijpkralen, veterklemmen, ringetjes en een slotje. 

Er zijn nog veel meer tips en technieken die je moet weten, teveel om hier allemaal uit te leggen!

Meer leren over sieraden maken? Doe een sieradenworkshop!

Wil je meer weten over sieraden maken? Doe een sieradenworkshop! Je bent welkom bij onze sieradenworkshop in Eindhoven. In 2,5 uur leer je alle kneepjes van het sieradenvak. Alle basismaterialen en gereedschappen zijn aanwezig en er is een groot assortiment kralen, bedels, kwastjes en koordjes om mee te werken. Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de uitleg van de technieken. Er zijn vele voorbeeldsieraden aanwezig om voor de nodige inspiratie te zorgen. Je mag zelf kiezen welk sieraad je gaat maken! Dit kan een armband, ketting, sleutelhanger of een paar oorbellen zijn. Maar ook een choker of een enkelbandje! Meer weten? Kijk bij workshop sieraden maken. Aanmelden kan via een mail naar info@juulsjewelry.nl.

We hopen dat deze tips je helpen bij het maken van je armband en dat je aan de slag kunt met het mooie vak van sieraden maken! Wil je meer tips en tricks, dan zien we je graag bij onze sieradenworkshop.

Graag tot ziens bij Juuls Jewelry!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.