6 tips voor het maken van een mooie ketting 🌸

Wil je graag zelf een ketting maken? Lees dan deze tips! We hebben vele jaren ervaring met sieraden maken. Omdat we gek zijn van het sieradenvak geven we je graag tips voor het maken van een mooi sieraad. Houd de blogs van Juuls Jewelry in de gaten, want er komen nog meer sieradentips de komende tijd!

6 tips voor het maken van een mooie ketting

 1. Kies het juiste rijgdraad

   

  Als je kiest voor een korte ketting maak dan gebruik van staaldraad. Dit is een soort dun, soepel ijzerdraad wat een gecoated laagje heeft. Je kunt er heel gemakkelijk kralen aan rijgen en je kunt er ook een slotje aan bevestigen met behulp van knijpkralen. Als je kiest voor een lange ketting, dan kun je ook een ketting uit 2 delen maken, bijvoorbeeld een schakelketting (jasseron) gecombineerd met staaldraad. 

 2.  

  Gebruik een rijgbord
  Begin niet meteen met rijgen, maar bedenk eerst het patroon ofwel het ontwerp van je ketting. Gebruik daarvoor een kralenrijgbord. Daar leg je de kralen op in de juiste volgorde. Gebruik kralen van verschillende materialen zoals hout, metaal, parels, kunststof of glas. Het gebruik van meerdere soorten kralen maakt je ketting spannender en speelser. 

 3. Meten is weten
  Voordat je begint aan je ketting, meet je eerst hoelang de ketting moet worden. Gebruik hiervoor een meetlint. Zo weet je ook hoeveel centimeter je van je rijgbord nodig zult hebben en hoeveel kralen je nodig hebt. 
 4. Hangers maken je ketting compleet
  Je kunt je ketting verfraaien met een mooie hanger. Denk hierbij aan bedels, veertjes, kwastjes, gekettelde kralen of een kant en klare hanger. Bevestig elke hanger met een apart ringetje.
 5. Denk ook eens aan leer en koord
  Houd je van een stoere ketting, denk dan eens aan het gebruik van leer of suede koord, in combinatie met kralen, geregen op staaldraad. Werk de koordjes af met een veterklem.

 6. 6.Werk je sieraad netjes af
  Als je klaar bent met rijgen, werk je je sieraad netjes af. Gebruik hiervoor de rondbektang en de platbektang en diverse onderdelen zoals knijpkralen,
  veterklemmen, ringetjes en een slotje. 

Er zijn nog veel meer tips en technieken voor het sieraden maken, teveel om hier allemaal uit te leggen!

Meer weten of wil je hulp bij het sieraden maken? Volg dan een workshop bij Juuls Jewelry!

Wil je meer weten over sieraden maken?  Dan is een sieradenworkshop een goed idee! In 2,5 uur leer je daar alle kneepjes van het sieradenvak en maak je zelf een prachtig sieraad. Je mag zelf kiezen wat voor sieraad je gaat maken. Dit kan een armband, ketting, sleutelhanger of een paar oorbellen zijn. Maar ook een choker of een enkelbandje! 

Alle basismaterialen en gereedschappen zijn aanwezig en er is een groot assortiment kralen, bedels, kwastjes en koordjes om mee te werken. Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de uitleg van de technieken. Ook zijn er vele voorbeeldsieraden aanwezig om voor de nodige inspiratie te zorgen.

Wil je meer weten over onze gezellige workshop en waar en wanneer de workshops worden gegeven? Kijk dan bij workshop sieraden maken. 

We hopen dat deze tips je helpen bij het maken van je ketting en dat je aan de slag kunt met het mooie vak van sieraden maken! Heb je nog vragen? Laat het ons weten. Wil je meer tips? Lees dan de blogs 5 tips voor het maken van een mooie armband, 5 tips voor het maken van een mooi sieraad en Inspiratie voor je zelfgemaakte sieraad.

Wil je meer tips en tricks, dan zien we je graag bij onze sieradenworkshop. Graag tot ziens bij Juuls Jewelry!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.