Zelf thuis een armband maken: 5 tips✨

Nu we allemaal veel thuis zijn is het een leuk idee om zelf sieraden te maken! In deze blog geven we je 5 tips die je helpen om een mooie armband te maken. Houd de blogs van Juuls Jewelry in de gaten, want er komen nog meer tips de komende tijd!

5 tips voor het maken van een armband:

 1. Kies het juiste rijgdraad

  Armband geregen op staaldraad

  Bedenk, voordat je begint, welk rijgdraad je gaat gebruiken. Dit kan elastisch draad zijn of gecoated staaldraad. Elastisch draad gebruik je bij een armbandje dat je zo om je arm schuift, terwijl je staaldraad gebruikt voor een armband met een slotje.

 2. Ook letterkralen zijn mogelijk!

  Gebruik meerdere soorten kralen
  Kies voor je armband verschillende soorten kralen in verschillende stijlen en materialen. Kies bijvoorbeeld eerst grote kralen, daarnaast wat kleinere kralen. Gebruik ook kralen van verschillende materalen zoals hout, metaal, parels, kunststof of glas. Het gebruik van meerdere soorten kralen maakt je armband spannender en speelser.

 3. Armband met bedels

  Bedels zijn een leuke aanvulling!
  Gebruik voor je armband ook bedels. Dit zijn metalen hangers, die er zijn in zilverkleur of in goudkleur, maar ook in koper of brons. Je hangt de bedel tussen de kralen in, dit geeft de armband meer spice en maakt de armband pittiger. Let wel op dat je niet teveel bedels gebruikt. Less is more!

 4. Armband met suedekoord en zilveren kralen

  Denk ook eens aan leer en koord
  Houd je van een stoere armband, denk dan eens aan het gebruik van leer en suede koord, in combinatie met kralen. Gebruik grote stoere kralen met een groot gat zodat de kraal over het koord geschoven kan worden. Werk het koord af met een veterklem.

 5. Platbektang, kniptang en rondbektang

  Werk je sieraad netjes af
  Als je klaar bent met rijgen, werk je je sieraad netjes af. Gebruik hiervoor deze tangetjes en diverse onderdelen zoals knijpkralen, veterklemmen, ringetjes en een slotje.

Er zijn nog veel meer tips en technieken die je moet weten, teveel om hier allemaal uit te leggen!

Meer leren over sieraden maken? Op zoek naar inspiratie? Bekijk ook onze andere blogs.

Wil je meer technieken van het sieraden maken leren? Dan is een sieradenworkshop een goed idee. Juuls Jewelry geeft regelmatig sieradenworkshops in Eindhoven, open workshops (zie agenda) en eigen workshops voor groepen vanaf 4 personen. ** I.v.m. de coronacrisis zijn de workshops de komende tijd uitgesteld** Bij deze gezellige en creatieve workshop leer je in 2,5 uur alle kneepjes van het sieradenvak en ga je zelf een sieraad maken. Je mag zelf kiezen welk sieraad je gaat maken! Dit kan een armband, ketting, sleutelhanger, tashanger of een paar oorbellen zijn. Maar ook een choker of een enkelbandje!

Er is een groot assortiment kralen, bedels, kwastjes en koordjes in allerlei kleuren aanwezig om mee te werken en ook alle basismaterialen en gereedschappen zijn aanwezig zoals tangen, rijgborden, ringetjes, slotjes, veterklemmen en knijpkralen. Ook zijn er vele voorbeeldsieraden aanwezig om voor de nodige inspiratie te zorgen. Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de uitleg van de technieken. Kijk voor alle info bij workshop sieraden maken. Aanmelden kan eenvoudig via een mail naar info@juulsjewelry.nl. Bellen kan ook: 06 – 482 193 78. ** I.v.m. de coronacrisis zijn de workshops de komende tijd uitgesteld**

We hopen dat deze tips je helpen bij het maken van je armband en dat je aan de slag kunt met het mooie vak van sieraden maken! Wil je meer tips en tricks, dan ben je welkom bij onze sieradenworkshop.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.